Ma már köztudott, hogy a komoly szellemi munka után az emberi testre pezsdítőleg hat a mozgás, vagy más néven az aktív pihenés. A Cemkut dolgozói körében ez nem csak egy divatos szleng, hanem  hagyomány, egyre többen hódolnak a sportolás szenvedélyének különböző szinteken és sportágakban. A sport a szervezeti kultúra részévé vált, a dolgozók több mint háromnegyede műveli szabadidejében. Ezt nem csak néhány dolgozó aktív fiatalkori sportolói múltja alapozta meg, hanem korábbi munkatársak eredményeit látva többen – a cégen belüli sportkultúrának is köszönhetően – aktív dolgozóként kaptak rá a sport és aktív mozgás művelésének élvezetére.

cemkutbike

A Cemkut Kft. „rangidősebb” munkatársairól már korábban is tudni lehetett (Cementvilág, 2009. január-február), hogy a kerékpársportban kiemelkedő eredményeket értek el. A 2008-as T-Mobil Top Maraton mountain bike versenysorozatban Csécseiné Kárpáti Judit két második és két első helyezést ért el a Master 2-es kategóriában. Míg Illés Ferenc az előkelő 14. helyen végzett összetettben a Master 3-as kategóriában.

Folytatva a hagyományokat a Cemkut Kft. következő generációja még nagyobb számban kapott kedvet a sporthoz, a bizonyításhoz különböző versenyeken. Az összesen 16 fős személyi állomány harmada tekeri a kerékpárját a mindennapi munkába járáshoz. Az elmúlt évek során hagyománnyá vált, hogy a cég munkatársai szabadidejükben a családdal, barátokkal és együttesen is hódolnak az aktív mozgás örömének (úszás, futás, kerékpár, hegyi és vízitúrák, stb.), de többen rendszeres résztvevői hazai és nemzetközi szervezésű túráknak, versenyeknek is. A magyarországi BRM (Brevet Randonneurs Mondiaux) kerékpáros túrák 200 kilométeres távjaihoz  idén három Cemkutas kolléga is sikeresen csatlakozott.  Balázs Róbert, Volenszki Tamás, Gál Attila csak ezen a túrakiíráson összesen 1 400 km-t kerekeztek össze úgy, hogy folyamatosan segítették egymást a nyeregben. Ez azonban csak bemelegítése volt a 2016-os évnek. A mércét ugyanis páran sokkal magasabbra emelték, mint valaha: kilépve saját komfortzónájukból belevágtak az amatőr versenyzésbe.

Balázs Róbert és Volenszki Tamás az olimpiai távú triatlonversenyt (1 500 m úszás, 40 km kerékpár, 10 km futás) tűzték ki célul maguknak. Ez rengeteg felkészülést és kitartást igényelt úgy, hogy egy évvel a verseny napja előtt még úszni sem tudtak. Ezért esténként különórákat vettek, ahol az alapoktól kellett felépíteni a helyes technikát. Azonban a kitartás és az akarat meghozta a gyümölcsét: 2016. július 27-én az Ironman 70.3 budapesti versenyén Balázs Róbert, Volenszki Tamás zökkenőmentesen teljesítette a kitűzött célt, amely kiváló sportemberi jellemről tesz tanúbizonyságot.

A Cemkut kollégái rendszeresen részt vesznek félmaratoni és maratoni távú futóversenyeken. A Kft. munkatársaként Gál Attila hatszor, Volenszki Tamás négyszer, Balázs Róbert két alkalommal teljesítette a klasszikus futószámot, a maratont.

Tavaly három Cemkutas kolléga is teljesítette a téli Zúzmara Félmaratont, a tavaszi Telekom Vivicittá Félmaratont, a nyári K&H mozdulj Félmararaton és az őszi Wizz Air Budapest Félmaratont (Balázs Róbert, Fazekas Zoltán, Volenszki Tamás).

Nemes Attila, Volenszki Tamás, Balázs Róbert, Gál Attila és Illés Ferenc több esemény alkalmából is körbekerékpározta országunk legnagyobb tavát, a Balatont – egy nap alatt.

A hosszú távú triatlon magyar bajnokság (3,8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42 km futás) idei versenyén a Cemkut Kft. színeiben is rajhoz állt Gál Attila. Pontosan egy évet készült az év legnehezebb napjára. A felkészülés jól sikerült, ugyanis a Dagályfürdő közelsége, a reggeli és délutáni kerékpározások lehetősége, valamint az esti és hétvégi futások miatt magabiztosan állt az Extrememan 2016-os rajtjához. A verseny ugyan fárasztó volt és hosszú, amit a 13 óra 49 perces pályán töltött idő is igazolt, de célba érkezés öröme feledtette az összes fájdalmat és nehézséget.

De az idei évnek még közel sincs vége! Többen is elhatározták, hogy 2016.  november 12-én együtt, egyéni indulóként lefutják mindenidők legrégebbi maratoni távját, az Athén és Maraton közötti 42 195 méteres távolságot.

Egyéb sporttevékenység is díszíti a Cemkut Kft. dolgozóinak sportpalettáját úgymint a hegyi- és kerékpáros túrázás, kajakozás, asztalitenisz, sportlövészet, aerobic és egyéb funkcionális mozgásforma.

A Cemkut Kft. munkatársai tehát nem csak a munkában, hanem a sportban is maximális teljesítményt nyújtanak.

És mi lesz jövőre? Természetesen újabb célok megfogalmazása és teljesítése…