Emlékszünk még tanulmányaink során erre az elismerő kitüntetésre: „élen a sportban élen a tanulásban”. E szellemiségben tevékenykedtek a Cemkut Kft. „diákjai” a 2017-es esztendőben is. A munkában elért szakmai sikerek mellett a szabadidős közös és egyéni sport tevékenységekben is kimagaslóan teljesítettek kollégáink. Az első megmérettetésre a Kis-Duna Maraton adott lehetőséget két kollégánknak (Balázs Róbert, Volenszki Tamás), ahol remek időeredménnyel (3 óra 58 perc és 3 óra 55 perc) értek célba, mutatva ezzel, hogy jó formában vannak.

Majd következett az EU-s futás (minden évben annyi kilométert kell futni, ahány éve Magyarország az Európai Unió tagja), ahol a 13 kilométeres táv teljesítése már nem okozhatott nehézséget (Balázs Róbert időeredménye 57 perc, Volenszki Tamás időeredménye 1 óra 1 perc). Volenszki Tamás remek állapotát mi sem bizonyíthatja, hogy ő közben lefutotta az óbudai félmaratont is 1 óra 46 perces célba érkezéssel, majd később a Keszthely maratont is teljesítette egyéniben (időeredménye 4 óra 29 perc). Fazekas Zoltán, az egyik legnagyobb tavaszi futóversenyen, a Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaratonon állt rajthoz a 21 km-es versenyszámban (ideje 1 óra 45 perc). A Tour de Pelson – hazánk egyik legnépszerűbb országúti kerékpáros versenyén, amelyet a Balaton körül rendeznek meg – Gál Attila képviseltette magát a Cemkut Kft. színeiben (200 km, 6 óra alatti eredménnyel). Balázs Róbert a 32. Spar Budapest nemzetközi Maratonon vehette nyakába az érmet kiváló befutó idővel (4 óra 6 perc). Illés Ferenc ez idő alatt végigcsinálta a mountain bike-os Top Maraton sorozat összes állomását (Szilvásvárad, Duna, Bükk, Mátra), középtávon. A „dream team” 2017. szeptember 2-án állt össze (Balázs Róbert – Gál Attila –  Volenszki Tamás) a Budapest Urban Games (BUG) játékok napján. Dédelgetett gyerekkori álmunk valósulhatott meg azon a napon, hiszen a fővárosi önkormányzat lehetőséget nyújtott a BUG-nak, hogy megszervezzék az első Duna-átúszást a folyó fővárosi szakaszán. Az időjárás nem kecsegtetett túl sok jóval, de az elszántság egy percig sem hagyott alább bennük.

 

Az erős sodrás miatt azonban csak Gál Attilának sikerült (6 perc 42 másodperc alatt) a Budapesti Műszaki Egyetem rakpartjánál célba érkeznie az ideiglenesen felállított pontom hídon. Az élmény azonban felejthetetlen marad, hiszen a szervezők mindösszesen 100 főnek biztosítottak indulási jogot a versenykiírás szerint. A délutáni eseményekhez csatlakozott hozzájuk Wágner Ildikó is, hogy közösen lefussák a nem túl hosszú, viszont annál meredekebb 8 km-es versenyszámot. A szokásos év végi hajtás mellett is tovább erősítették jó hírnevünket a „diákjaink”. Már-már rendszeres, hogy év végén kiszemelnek maguknak egy külföldi versenyt is, hogy élményekkel és energiával feltöltve visszatérhessenek és lezárhassuk közösen az évet. 2017-ben sem történt ez másképp: november 5-én rajhoz álltak a franciaországi Nizza-Cannes között megrendezésre kerülő nemzetközi maraton 42195 méteres távján. Az év utolsó versenye is jól sikerült, hiszen Gál Attila (3 óra 47 perc), Balázs Róbert (3 óra 52 perc) és Volenszki Tamás (4 óra 1 perc) közösen gratulálhattak egymásnak a francia Riviérán felállított célkapuban.

A szervezett versenyeken túlmenően több munkatársunk is aktív szabadidős tevékenységeket folytat. Dr. Gável Viktória és Gombos Tibor András egy könnyedebb, de erős koncentrációt igénylő sportban, a ping-pongban találta meg az aktív feltöltődést. De rendszeresek a túrázás, kerékpározás, vízi sporthoz köthető tevékenységek is a Cemkut Kft. személyi állománya körében.

És, hogy mi jöhet még? 2018 év végén arról is beszámolunk…