Laborgyakorlaton jártak a Miskolci Egyetem mérnökhallgatói

A CeMBeton 2012-ben kötött együttműködése a felsőoktatási intézményekkel tovább folytatódik. A Szövetség tagvállalatainak szakemberei az elmúlt szemeszterben is gyakorlatorientált beton és cementipari képzést tartottak a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára. A Miskolci Egyetemen az előadássorozat a CEMKUT Kft. laborjában gyakorlati képzéssel is kiegészül.

A CEMKUT Kft. az építőanyagokkal kapcsolatos vizsgálatok, és a kutatási-fejlesztési feladatainak ellátása mellett különös figyelmet fordít a jövő építőipari szakembereinek képzésére is. A Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség tagjaként a 2015/2016-os tanév őszi szemeszterében is részt vett a cement- és betonipari ismereteket adó kurzusok lebonyolításában. A CeMBeton kezdeményezésére indított, leendő építőipai szakembereket célzó oktatás célja, olyan naprakész elméleti és gyakorlati tudás nyújtása, melyet a hallgatók első kézből, a szakma képviselőitől szerezhetnek meg. Az előadók igyekeznek a jövőben is használható ismereteket adni, többek között a kötőanyagok, az analitikai vizsgálatok vagy a cement-kémia területén.

A CEMKUT Kft. részvételével történő képzés három oktatási intézményben érhető el, a Miskolci Egyetemen, a Pannon Egyetemen valamint a BME Zielinski Szilárd Építőmérnöki Szakkollégiumában. A Miskolci Egyetem mérnök hallgatói a kurzus részeként a Társaság korszerű laboratóriumában megismerkedhettek többek között a cement-, beton- és mészipar által előállított termékek, alap- és kiegészítő anyagok vizsgálatának módszereivel, melyeket a gyakorlatban is elsajátíthattak.

Az előadássorozatot és a laborgyakorlatot írásbeli vizsga zárta, melyet minden hallgató kiemelkedő eredménnyel teljesített. A kurzus lezárulta után készített hallgatói elégedettségi felmérés alapján a CEMKUT Kft. laborgyakorlata bizonyult a legérdekesebbnek a részvevők körében.