Laborbemutatón a jövő szakemberei

Tovább folytatódik a CeMBeton és a hazai felsőoktatási intézmények közt 2012-ben megkötött együttműködés. A Szövetség tagvállalatai az idei tanévben is színvonalas elméleti és gyakorlati, beton és cementipari képzést tartanak a jövő szakemberei számára. A CEMKUT Kft. laborjában a hallgatók az eszközöket és a vizsgálatokat a gyakorlatban is megtekintették.

Az őszi szemeszter folyamán a Miskolci Egyetem Nyersanyagelőkészítési és Környezeti Eljárástechnikai Intézetének alapképzésben és mesterképzésben részt vevő hallgatói oktatásban részesültek a Szövetség  tagvállalatainak közreműködésével. A novemberben az egyetemen lezajlott elméleti oktatást a mesterképzésen tanuló hallgatók számára egy további, gyakorlatorientált képzés egészített ki, amelynek helyszíne a CEMKUT Kft. és annak kémiai és mechanikai laboratóriumai voltak. A hallgatók első nap elméleti képzést kaptak a CEMKUT Kft-ben a cementipari nyersanyagok és termékek analitikai vizsgálatának módszereiről és berendezéseiről, valamint a cement és cementtechnológiai vizsgálatokról.

 Az elméleti képzést követő 4 napban a CEMKUT Kft. laborjaiban a megszerzett tudást a gyakorlatban is megismerhették a hallgatók: megfigyelhették a közösen tervezett beton laboratóriumi keverését, majd megtekintették a frissbeton és megszilárdult beton vizsgálatokat, végül a szakemberekkel közösen kiértékelték a kapott eredményeket.

Miskolc mellett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói számára is lehetőség nyílt a CEMKUT Kft. laborjaiban cement- és betonipari ismereteiket gyakorlati tapasztalatokkal kiegészíteni, mely gyakorlati bemutatót hamarosan a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar hallgatói is megtekintik.

A CEMKUT Kft. a magyar építőanyag ipar elismert kutató-fejlesztő bázisaként több, mint 25 éve segíti munkájával a magyar építőanyag ipar fejlődését. Elsődleges, kutatás – fejlesztési tevékenysége mellett különös figyelmet fordít a jövő építőipari szakembereinek képzésére. Évről évre örömmel vállal szerepet a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség tagjaként, és egyszemélyi tulajdonában álló társaságaként a cement- és betonipari ismereteket adó kurzusok lebonyolításában, melyet 2016 óta már a Magyar Betonelemgyártó Szövetséggel és tagvállalataival is együttműködve, sokkal szélesebb tudásbázissal végez. Bízunk benne, hogy a most lezajlott képzésnek köszönhetően is hozzájárultunk a jövő szakembereinek a sikeres pályakezdés megalapozásához.